Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Laulua elämä soi


Laulua elämä soi

​​Perinteikäs naiskuoro, Merikosken Laulu toi tervehdyksen Peltolan psykiatrian tulosalueen potilaille ja henkilökunnalle keskiviikkona. Peltolan uhkeiden rakennusten ympäröimällä Keskipihalla koettiin kuoroelämys, joka kirvoitti reippaasti hymyä. 

”…Ääneni tahtoi se, se tahtoi vain laulaa ja liittyen toisiin yhteisen laulumme loi… Laulua elämä soi…” (Laulua elämä soi, sävel ja sanat Mia Makaroff) Idea psykiatrian palveluille tehtävästä pienestä konsertista lähti kuoron sisältä, sairaanhoitopiirin psykiatrian työntekijöiltä Anne Hirvensalolta, Marjoriina Hannilalta ja Saana Karttuselta.

- Uutisissa on ollut niin paljon tietoa siitä, että sairaat – etenkin ikäihmiset jäävät varjoon. Työskentelen vanhuspsykiatrian yksikössä ja näistä uutisista syntyi ajatus tulla tänne ilahduttamaan. Kuoro innostui hyväntekeväisyysajatuksesta ja konsertti päätettiin toteuttaa, kertoi Marjoriina Hannila.
Anne Hirvensalo toteaa, että Merikosken Laulu haluaa laulaa erilaisissa paikoissa.

- Tämä ei ole ihan tyypillinen konserttipaikka, mutta olemme olleet myös esimerkiksi kasvitieteellisessä puutarhassa konsertoimassa. 

Soivan elämyksen aikana kesäaurinko helotti täydeltä terältä, mutta sen lämpöä haihdutti viileä tuuli. Konsertti voitiin kuitenkin toteuttaa ulkona, jotta potilaiden ja henkilökunnan oli sinne helppo tulla tai vain piipahtaa. Arkeen se soi pienen piristysruiskeen. 

Paljon hymyjä ja vähän yllättyneisyyttäkin havaitsin yleisössä. Ohjelmistomme on hyvin monipuolinen, ja halusimme valita tähän hetkeen erilaisia kappaleita, joiden yhteisenä teemana on luonto, Anne Hirvensalo kertoi.

Saana Karttunen työskentelee Hirvensalon kollegana psykiatrian aikuisten puolella. Hän kertoi kuoroharrastuksen olevan mukavaa, rentouttavaa ja mielihyvää tuottavaa. Se on hyvä vastapaino raskaalle työlle. 

-  Työssäjaksaminen on kuorolaulun ansiota, tässä harrastuksessa pääsee kokonaan irti kaikesta, naiset nyökyttelivät yksissä tuumin.Merikosken Laulu esiintyi psykiatrian tulosalueen väelle Peltolassa. ​

13.6.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram