Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Lisää mahdollisuuksia luoda terveyttä


Lisää mahdollisuuksia luoda terveyttä

​Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Oulun yliopiston, Oulun kaupungin ja kansainvälisen lääkeyhtiö Rochen yhteistyö syvenee kolmen vuoden aikana. Innovaatiotoiminnan, kliinisen tutkimuksen ja koulutuksen lisäämiseen ja syventämiseen suunnatun yhteistyön puitesopimus allekirjoitettiin torstaina.

Johtajaylilääkäri Juha Korpelainen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä toteaa, että kyseessä on merkittävä pääavaus, jolla luodaan pohjaa sairaanhoitopiirin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyön käytännön toimintaan.

"Olemme hioneet sopimusta pitkään ja tunnistaneet jo sopimuksen suunnitteluvaiheessa konkreettisia yhteistyön mahdollisuuksia esimerkiksi Biopankki Borealiksen ja Syöpäkeskuksen näkökulmasta. "

 

Kyseessä on ensimmäinen suuren yhtiön tekemä sopimus niin ikään suuren OuluHealthin ekosysteemin kanssa. "Sopimus tukee myös pian uudistuvaa sairaanhoitopiirin strategiaamme, jonka tavoitteena on löytää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaamme kumppanuuksia edistääksemme terveyttä ja hyvinvointia", Korpelainen toteaa.

Professori Taina Pihlajaniemi Oulun yliopistosta sanoo, että sopimus on hieno mahdollisuus tiivistää  oululaista vahvaa lääketieteellistä tutkimusta. "OuluHealth on eri toimijoiden yhteistyössä parhaiten toimiva innovaatioallianssi. Sopimus tuo hyvän lisän jo vuosia jatkuneeseen yhteiseen tekemiseen. Se tukee myös kansallista terveysalan tutkimus- ja innovaatiostrategiaa."

 

Oulun kaupunki tuo oululaiseen terveyden ekosysteemiin mukaan perusterveydenhuollon ja siitä erityisesti kotona asumisen ja pärjäämisen elementit. "OuluHealthin kautta saamme buustia etenkin digitaalisuuden kehittämiseen. Yhteistyötä syventää se, että kaupungin kautta voimme tarjota erilaisia kokeiluja kumppaneiden ja yritysten yhteistyön ketjuun", kehittämisjohtaja Sirkka-Liisa Olli Oulun kaupungilta sanoo.

Lääketieteellinen johtaja Anssi Linnankivi Roche Oy:stä kiteytti toimijoiden ajatuksia asiakaslähtöisyyteen tähtäävästä käytännön kehitystyöstä. "Kaikkia meitä kiinnostaa se, että potilas saa parasta mahdollista hoitoa. Sopimuksen kautta toimme luoda käytännön yhteistyötä kliiniseen tutkimukseen ja koulutukseen tavoitteen saavuttamiseksi", Linnankivi summaa. 

PPSHP, Oulun yliopisto ja Oulun kaupunki allekirjoittivat torstaina yhteistyön puitesopimuksen kansainvälisen lääkeyhtiö Rochen kanssa. Allekirjoittajat vasemmalta Taina Pihlajaniemi, Ilkka Luoma, Sirkka-Liisa Olli, Anssi Linnankivi ja Anne Remes.

24.5.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram