Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Tietyöt ruuhkauttavat OYS:n keskuskatua


Tietyöt ruuhkauttavat OYS:n keskuskatua

Sairaalakäynnille kannattaa varata tavallista enemmän aikaa poikkeuksellisten liikennejärjestelyiden takia.

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) keskuskadun tietyöt ja poikkeukselliset liikennejärjestelyt vaikeuttavat liikkumista sairaalan alueella. OYS:n keskuskadulla liikkuvia pyydetään varautumaan hitaaseen liikenteeseen ja jalankulkijoihin.

Alueella liikkumiseen vaikuttaa erityisesti lasten päivystyksen sisäänkäynnin A5 edessä oleva väliaikainen bussipysäkki. Tilaa sisäänkäynnin edessä on väliaikaisesti hyvin niukasti ja autoilijoiden sekä kävelijöiden on oltava sisäänkäynnin edustalla erityisen varovaisia. Bussipysäkki siirretään pysyvästi lastensairaalan sisäänkäyntien A5 ja A6 väliin, kun tietyöt sen mahdollistavat.

Sairaalaan tulijoiden kannattaa varata aikaa tavallista enemmän saapumiseen, jos se on mahdollista. Päivystykseen saapuvilta pyydetään kärsivällisyyttä alueella. Turhaa liikennettä sairaalan keskuskadulla pyydetään välttämään. Tietyön arvioidaan valmistuvan lokakuun aikana.

Tietyöllä levennetään lastensairaalan edestä kulkeva yksisuuntainen tie kaksisuuntaiseksi. Tien muuttamisesta kaksisuuntaiseksi tiedotetaan erikseen. Rampilla liikenne jatkuu normaalisti.

Muutostyöt OYS:n keskuskadulla ja sisäänkäynneillä jatkuvat koko talven ja niillä ennakoidaan rampin purkamista uuden sairaalan rakentamisen tieltä vuoden 2020 aikana. Purkutöiden myötä ylärampilla sijaitsevat B-sisäänkäynnit poistuvat käytöstä, ja kulku sairaalaan tapahtuu ensimmäisen kerroksen A-sisäänkäyntien kautta. Syksyn ja alkuvuoden aikana muutostöitä tehdään yhteispäivystyksen ambulanssikatoksen alueella sekä sisäänkäynnin A2:1 edustalla. Sisäänkäyntien eteen rakennetaan uudet porrashuoneet, joista käynti toiseen kerrokseen jatkossa tapahtuu. Samantyyppisiä muutostöitä tehdään myös muihin sisäänkäynteihin myöhemmin.

26.9.2019

Li​nkki karttaan
Tietöitä OYS:n kantasairaalan ja lasten ja nuorten rakennusten välissä.


Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram