Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Kehittäminen ja ohjelmistotyö > Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiyhteistyö > Hyvinvointiyhteistyö kunnissa ja kuntayhteisöissä


Hyvinvointiyhteistyö kunnissa ja kuntayhteisöissä

Hyvinvoinnin edistäminen kunnissa Pohjois-Pohjanmaalla

 

Miten Pohjois-Pohjanmaan kuntien asukkaat eli kuntalaiset voivat? Mitä kunnissa tehdään kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi?


Kunnan lakisääteisenä tehtävänä on edistää kuntalaisten hyvinvointia. Sen tulee sisältyä kunnan johtamiseen ja ulottua johtamisesta käytännön työhön asti. Tällä sivulla keskitytään hyvinvoinnin edistämiseen kunnan johtamisessa (hyvinvointijohtamiseen). Kunnassa tätä tehtävää hoitaa hyvinvointiryhmä (nimi voi vaihdella). Jokainen kunta on myös nimennyt oman hyvinvointiyhdyshenkilönsä.


Kunnan hyvinvointijohtamisen tehtävät on tiivistetty alla olevaan kuvaan. Kunnassa on laadittava kerran valtuustokaudessa laaja hyvinvointikertomus, joka kiteyttää kuntalaisten hyvinvointitarpeet. Sen jälkeen laaditaan hyvinvointisuunnitelma, johon kirjataan tarpeisiin vastaavat tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit. Suunnitelmaa toteutetaan ja toteutumista arvioidaan seuraavaan hyvinvointikertomuksen valmisteluun saakka.  

 

Kunnat vuosikello.png