Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Epidemiatilanne Pohjois-Pohjanmaalla ennallaan


Epidemiatilanne Pohjois-Pohjanmaalla ennallaan

​Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi 3.11. kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaalla ei ole tällä hetkellä tarvetta uusille koronasuosituksille. Aikaisemmat suositukset ovat edelleen voimassa ja niitä on tärkeää noudattaa myös talvikauden juhlia suunnitellessa.

 

Koronatartuntojen määrät ovat laskusuunnassa niin koko Pohjois-Pohjanmaalla kuin Oulun alueellakin. Tiistai-iltapäivään mennessä alueella oli todettu kuluneen vuorokauden aikana neljä uutta koronatartuntaa, jotka kaikki olivat lähtöisin vanhoista tartuntaketjuista. Valtaosa kaikista tartunnoista on ollut alueella edelleen jäljitettävissä.

Koska tartuntojen lähteet ovat pääosin tiedossa ja epidemiatilanne näin ollen edelleen hallinnassa, ei koordinaatioryhmä antanut alueelle uusia suosituksia. Aikaisemmin annetut suositukset maskien käytöstä, yksityistilaisuuksien järjestämisestä, ryhmäharrastuksista ja riskiryhmien luokse tehtävistä vierailuista ovat edelleen voimassa, ja niitä on tärkeää noudattaa myös esimerkiksi isänpäivän, itsenäisyyspäivän ja pikkujoulukauden juhlia suunniteltaessa.

Lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteesta, voimassa olevista suosituksista sekä neuvoja ja ohjeita epidemiatilanteeseen liittyen on koottu osoitteeseen oyskorona.fi.

 

Koordinaatioryhmän suositukset Oulun kaupungin alueella 29.10.–12.11.2020

  • Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia. 
  • Yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä ei suositella. Ryhmämuotoiseen harrastamiseen annetaan tarkennettuja turvallisuusohjeita.
  • Vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse suositellaan välttämään 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkisi yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliikkeet.

 

Taustaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen covid 19 -koordinaatioryhmä vastaa koronaepidemiaan liittyvästä viranomaistyöstä Pohjois-Pohjanmaalla STM:n edellyttämällä tavalla. Koordinaatioryhmä kokoontuu vähintään kerran viikossa ylläpitämään tilannekuvaa ja arvioimaan epidemiatilannetta, alueellisia suosituksia sekä rajoituksia eri kriteerien pohjalta.

3.11.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram