Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Ilkka Haataja PPSHP:n uudeksi tietohallintojohtajaksi


Ilkka Haataja PPSHP:n uudeksi tietohallintojohtajaksi

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) hallitus valitsi kokouksessaan uudeksi sairaanhoitopiirin tietohallintojohtajaksi Ilkka Haatajan. Haataja aloittaa uudessa tehtävässään loppukesällä. 

 

Ilkka Haataja siirtyy sairaanhoitopiirin palvelukseen valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin turvallisuusverkkotoiminnan johtajan tehtävästä. Tätä aiemmin Haataja on toiminut muun muassa  hallinnon tietotekniikkakeskus HALTIK:n johtajana sekä palvelujohtajana Oulun tietotekniikka liikelaitoksessa. Hän on työskennellyt myös Atea Finland Oy:n ja Telia Sonera Oyj:n alueellisissa tehtävissä.

"Ilkka Haatajasta saamme motivoituneen ja dynaamisen johtajan PPSHP:iin", hallituksen puheenjohtaja Antti Huttu-Hiltunen  toteaa. "Hän on tulevaisuuteen katsova ja pystyy johtamaan muutosta, joka tietohallinnossamme on meneillään."

Koulutukseltaan Haataja on diplomi-insinööri. Hän on valmistunut Oulun yliopistosta vuonna 1991.

 

Tietohallintojohtaja keskelle suuria uudistuksia

Sosiaali- ja terveydenhuolto ja siellä käytössä olevat tietojärjestelmät ovat suuressa muutoksessa. Yhteistyö peruspalveluiden ja erikoissairaanhoidon välillä vahvistuu ja valtakunnallisesti on meneillään monia potilaiden hoitoon ja tiedon hallintaan liittyviä uudistuksia. Tietohallintojohtajalla on useita vaativia tehtäviä eri verkostoissa.

"Tietohallintojohtajamme tehtävänä on muun muassa koordinoida Esko-potilastietojärjestelmän perusterveydenhuoltoon tehtävää laajennusta ja osallistua yhtiöittämisen valmisteluun. Lisäksi olemme mukana UNA Oy:n valtakunnallisessa sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien uudistamis- ja kehittämistyössä", kertoo PPSHP:n johtaja Ilkka Luoma.

Tietohallintojohtaja on mukana myös Oulun yliopistollisen sairaalan uusien teknologioiden kehittämisessä. Uusien teknologioiden kautta potilaiden hoidosta tehdään entistä sujuvampaa ja asiakaslähtöisempää. Uudet teknologiat ovat osa Maailman älykkäin sairaala OYS 2030 –hankkeen toteuttamista. Rakentaminen on käynnistynyt, ja uudistus on tällä hetkellä Suomen suurin sairaalarakennushanke. Kymmenen seuraavan vuoden aikana Oulun yliopistollinen sairaala uudistuu kokonaan.​

25.6.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram