Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Juhani Junttila MRC Oulun johtajaksi


Juhani Junttila MRC Oulun johtajaksi

​​Professori, tohtori Juhani Junttila (39) on aloittanut Medical Research Oulun, MRC:n johtajana. Junttila seuraa tehtävässä professori Riitta Kaarteenahoa, joka siirtyi lääketieteellisen tiedekunnan koulutusdekaaniksi.

 

Junttila on toiminut kliinisenä tutkijana Oulun yliopistollisessa sairaalassa lähes 20 vuotta. Hän on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tutkimustoimikunnan jäsen. MRC Oulun johtajana hän aloitti heinäkuun alussa.

MRC Oulu on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) ja Oulun yliopiston strateginen yhteistyöorganisaatio, joka edistää korkeatasoisen, kliinisen tutkimuksen eli potilastyön rinnalla tehtävää tutkimusta ja alan kansainvälistymistä sekä tehostaa lääketieteellisen tutkimuksen hyödyntämistä ja uusien teknologioiden käyttöönottoa sairaanhoitopiirin ja yliopiston toiminta-alueella.

Organisaatio tarjoaa tutkijoille muun muassa laboratoriotiloja ja täydennyskoulutuksia kuten GCP-etäkursseja (Good Clinical Practice). MRC Oulu jakaa vuosittain tutkijatohtoriapurahoja kliinikkotutkijoille.

Yhteistyöorganisaatio on mukana muun muassa PPSHP:n tutkimusstrategiatyössä. "Pyrimme tehostamaan yliopistollisen sairaalan tukipalveluja niin, että kliinikkotutkijat kokisivat OYS:n houkuttelevana vaihtoehtona tehdä kansallista ja kansainvälistä tutkimusta Oulussa."

 Junttila sanoo, että yliopistollisen sairaalan kilpailukykyisyyttä tutkijoille on hyvä miettiä nyt, kun sairaanhoitopiirissä uudistetaan organisaatiota ja rakennetaan vaiheittain uutta sairaalaa. "Jos pystymme parantamaan uudessa sairaalassa tutkimustoiminnan infrastruktuuria, voimme potilastyön ohessa vahvistaa koulutusta ja tutkimusta ja sitä kautta yliopistollisen sairaalan vetovoimaisuutta", Junttila painottaa.

OYS:ssä tehdään paljon kliinistä tutkimusta, joka on erittäin tärkeä osa terveyden- ja sairaanhoitoa. "Meillä on Suomessa erinomaiset mahdollisuudet tehdä kliinistä tutkimusta. Suomalaiset rekisterit ovat erittäin luotettavia ja antavat hyvän pohjan myös kansainväliselle tutkimukselle."

Oulun yliopistollisen sairaalan kansansairauksien ja etenkin alueellisten kansansairauksien tutkimus on hyvin vahvaa. Kuvantamisen tekniikan ja fysiikan tutkimuksessa on myös saatu erinomaisia tuloksia.

Juhani Junttilan oma tutkimusala on kardiologia, ja hän on erikoistunut kansainvälisestikin menestyneessä tutkimuksessaan sydänlihasfibroosiin. Junttila aloitti tutkimustyönsä jo opiskeluaikoina vuonna 2002 prosessori Heikki Huikurin ryhmässä. Hän valmistui lääkäriksi Oulun yliopistosta 2007 ja tohtoriksi seuraavana vuonna. Oulun yliopiston professoriksi hänet nimitettiin 2018.

Junttilalla on hyvät yhteyden kansainväliseen tutkimuskenttään, sillä hän teki väitöskirjatyötään Yhdysvalloissa Masonic Medical Research Laboratoryssa ja Kanadassa Montreal Heart Institute´ssa. Hän on ollut myös Miamin yliopistossa tutkijana vuosina 2009-2011 ja 2018-2019.31.8.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram