Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Koululaisille tietoa sairaalarakentamisen vaikutuksista


Koululaisille tietoa sairaalarakentamisen vaikutuksista

​Kastellin koululaiset saivat maanantaina turvallisuustietoa sairaalarakentamisen vaikutuksista ympäristössään. Vaikka työmailla ja työmaa-ajossa olevat ammattilaiset tekevät kaikkensa turvallisuuden varmistamiseksi, on pienten kulkijoidenkin oltava varovainen liikkuessaan sairaalan lähellä.

Sairaalarakentaminen vaikuttaa koululaisten liikkumiseen pitkään. Nyt koulutiensä aloittaneet ovat yhdeksännellä luokalla, kun uusi sairaala alkaa olla valmiina.

Sairaalan alueella on jo monta työmaata ja uusia työmaita tulee koko ajan lisää. Sairaalan lävistävällä Keskialueella liikkumista kannattaa välttää ja kiertää Aapistien kautta.

"Muutokset merkitään keltaisin liikennemerkein ja nuolen suunta osoittaa kulkusuuntaa. Muutoksia tulee kuitenkin tiheään, joten tämän päiväinen opastus voi olla erilainen ensi viikolla. Turvallisuutenne takia olisi parempi kiertää Aapistien kautta kouluun", opasti OYS 2030 -rakennushankkeen päävalvoja Arto Ollikainen Kastellin koulun 1-9-luokkalaisia.

Vaikka työmaa-ajot pyritään ohjaamaan muille reiteille kuin Kastellin koulutielle Sairaalarinteelle, isoja kuorma-autoja ja rekkoja kulkee koululaisten kulkutiellä.

"Isojen autojen kuljettajien on vaikea havaita koululaisia, joten toivomme teidän olevan erityisen varovaisia myös suojateillä."

Pimenevä syksy tuo myös uusia haasteita liikennöintiin ja koululaisten näkymiseen liikenteessä. Siksi OYS 2030 -hanke lahjoitti Kastellin koulun 800 ala- ja yläkoululaiselle heijastimet turvallisuuden lisäämiseen.

12.8.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram