Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Kunniamerkkejä ansioituneille


Kunniamerkkejä ansioituneille

​PPSHP:n hallitus jakoi 15.4. kunniamerkkejä, jotka Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on 6.12.2018 päättänyt myöntää.

Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkin sai professori (emeritus) Markku Savolainen. Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin sai professori Taina Turpeenniemi-Hujanen. Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein saivat pääluottamusmies, sairaanhoitaja Juha Honkakoski ja varapääluottamusmies, sairaanhoitaja Anneli Näppä.

Hallituksen puheenjohtaja Antti Huttu-Hiltunen kiitti ansiomerkkien saajia työstä, jota he ovat Oulun yliopistolliselle sairaalalle tehneet. "Yliopistollinen erikoissairaanhoito on terveydenhuoltomme toimivin osa, kruununjalokivi, jota kannattaa vaalia ja hioa. Teillä kaikilla ansiomerkin saajilla on ollut suuri merkitys maakuntamme ja koko Pohjois-Suomen ihmisille ja heidän hyvinvoinnilleen."

Kunniamerkkien perusteluissa Markku Savolaisen todetaan tehneen pitkän ja merkittävän uran suomalaisen lääkärikoulutuksen ja terveyden edistämisen hyväksi. Oltuaan tutkijana Suomen Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa hän on vuodesta 1998 lähtien toiminut sisätautiopin professorina Oulun yliopistossa ja OYS:ssa. Hänellä on yli 300 vertaisarvioitua tutkimusjulkaisua, hän kouluttanut tutkijoita ja ohjannut väitöskirjatöitä sekä edistänyt kansanterveyttä useissa kliinisissä tutkimuksissa. Savolainen on toiminut aktiivisesti lääketieteellisissä järjestöissä, kuten Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin puheenjohtajana. Hän on ollut myös Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanina ja yliopiston hallituksen jäsenenä. 

Taina Turpeenniemi-Hujanen on johtanut medisiinistä tulosaluetta vuodet 2012–2018  ja aiemmin 10 vuoden ajan Aistinelinten ja syöpäsairauksien tulosyksikköä. Hän on vienyt eteenpäin syöpätautien tutkimusta ja hoitoa. Hän toimi tutkijana Yhdysvalloissa 1980-luvulla väitöskirjatyönsä jälkeen ja Ouluun palattuaan valmistui syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäriksi 1991. Hän on ollut käynnistämässä OYS:ssa kansasolusiirroilla tuettuja korkea-annoshoitoja. Hän perusti Syöpätautien ja sädehoidon klinikan tutkimuslaboratorioon oman tutkimusryhmänsä, joka on verkostoitunut laajasti. Hän on tähän mennessä ohjannut 14 väitöskirjaa ja tehnyt 150 tieteellistä julkaisua.   

Juha Honkakoski on toiminut päätoimisena pääluottamusmiehenä vuodesta 2006 ja on osoittanut laajaa kiinnostusta vaikuttaa yhteisiin asioihin ja osallistua päätöksentekoon niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Hän on edistänyt ja kehittänyt paikallista sopimista sekä tuloksellisuutta ja työelämän laatua. Honkakoski on toiminut STTK:n edustajistossa ja parhaillaan toimii Tehyn valtuuston jäsenenä sekä hallituksen varajäsenenä.  

Anneli Näppä on toiminut anestesiasairaanhoitajana OYS:ssa vuodesta 1982 ja sen ohella hän on tehnyt pitkän uran erilaisissa luottamustehtävissä OYS:ssa, Tehyssä, Oulun kaupungin ja Kiimingin kunnan luottamuselimissä, Oulun Osuuspankin edustajistossa ja Osuusliike Arinan edustajistossa. Parhaillaan hän toimii muun muassa Tehyn hallituksen jäsenenä ja Oulun hyvinvointilautakunnan jäsenenä ja kaupunginvaltuuston varajäsenenä.

17.4.2019

 

Kuvassa vas. Anneli Näppä, Markku Savolainen, Taina Turpeenniemi-Hujanen, Juha Honkakoski


Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram