Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Kysy neuvoa terveyspulmaan päivystyksen chatissa


Kysy neuvoa terveyspulmaan päivystyksen chatissa

Oulun seudun yhteispäivystyksen chatissa sairaanhoitajat vastaavat akuuttiin terveyspulmaan, itsehoitoon tai hoitoon hakeutumista koskeviin kysymyksiin arkipäivisin kello 10-20.  Kyseessä on OSYP:n alueella tehtävä sähköisten asiointipalvelujen kehittämiseen tähtäävä kokeilu, joka jatkuu toukokuun loppuun asti. 

Chat-palvelussa voit kysyä yleistä terveysneuvontaa tai päivystyksellistä palveluohjausta koskevia kysymyksiä.  Asiointi palvelussa tapahtuu nimettömästi. Sähköisen neuvonnan palvelu toteutetaan yhteistyössä Päivystystalo.fi -palvelun ja terveysneuvontapalvelu Luona Hoiva Oy:n kanssa.  

Henkilökohtaista terveysneuvontaa tarvitsevat asiakkaat ohjataan soittamaan terveysneuvonnan puhelinpalveluun numeroon 08 315 2655. Hätätilanteissa sinun tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112, ja myrkytyksiin liittyvissä asioissa palvelee ympärivuorokauden myrkytystietokeskus numerossa 0800 147 111 (maksuton numero). 

Sähköisten asiointipalveluiden kehittämiseksi chat-kokeilun yhteydessä kerätään tietoa palvelun käytöstä. Käyttämällä OSYP Terveysneuvonta-chat palvelua asiakas hyväksyy palveluun kertyvän tiedon tallentamisen tutkimuskäyttöön. Yksittäisiä palvelun käyttäjiä ei voida tunnistaa kerättävästä aineistosta. Chat-palvelun käytöstä tehtävän tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, millainen merkitys chat-palvelulla on päivystyksellisen terveysneuvonnan ja palveluohjauksen toteuttamisessa.

 

Terveyskylä on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelut sopivat -perinteisen sairaanhoidon rinnalla - hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen. Niiden myötä ennakoivan hoidon merkitys kasvaa ja ihmisten mahdollisuudet oman terveyden ylläpitämiseen lisääntyvät.

Terveyskylää rakennettiin osana Virtuaalisairaala 2.0 -kehittämishanketta. Se on Suomen kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteinen projektikokonaisuus, johon on saatu rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä.​

28.3.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram