Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Laatupalkintokilpailun hankkeet palkittu


Laatupalkintokilpailun hankkeet palkittu

PPSHP:n henkilöstölle suunnattu laatupalkintokilpailu järjestettiin 18. kerran. Vs. johtajaylilääkäri Juha Korpelainen totesi palkintojen jakotilaisuudessa 8. marraskuuta, että kilpailu on sairaalan kehittämistyölle tärkeä. Seurannassa on osoittautunut, että moni hanke on jäänyt elämään ja hyödyttämään potilaita ja henkilökuntaa merkittävästi. Vuosittain jaettavista laatupalkinnoista päättää sairaanhoitopiirin yhtymähallinnon johtoryhmä arviointiryhmän ehdotusten perusteella. 

Kilpailuhankkeiden arviointiryhmään kuulunut erikoissuunnittelija Petra Falkenbach totesi palkintojenjakotilaisuudessa tyytyväisenä, että kehittämistyötä on tehty ympäri taloa kaikilla tulosalueilla ja luonnehti kaikkia hankkeita laadukkaiksi ja hyvin toteutetuiksi. 

Tänä vuonna PPSHP:n laatupalkintokilpailuun osallistui 17 hanketta. Kilpailutöiden määrä oli ennätyksellinen. Yhteensä jaettiin neljä palkintoa (kolmospalkinto jaettiin kahdelle hankkeelle). Lisäksi kolme hanketta sai kunniamaininnan.  

1. palkinto:

Tekonivelpotilaan hoitoprosessin kehittäminen Lean-menetelmällä osastolla 10. Tekonivelpotilaiden hoitoprosessi selkiytyi.

2. palkinto:

Lasten käpylisäkekystien seuranta. Kliinisesti tärkeä uusi tieto vähensi tarpeettomia kuvantamistutkimuksia.

3. palkinto jaettiin kahdelle hankkeelle:

  • Alueellinen imetysohjauksen yhtenäinen toimintamalli, joka lisää henkilöstön osaamista imetysohjauksessa ja tiivistää ohjeet imetysohjauskorttiin.
  • Vajaaravitsemusriskin tunnistaminen ja ravitsemushoidon kehittäminen -hanke

Kunniamaininnan saivat seuraavat kolme hanketta: 

  • Ensihoidon laatutyö
  • Hospitalistityön pilotti gastrokirurgisella vuodeosastolla
  • ICF -luokituksen käyttöönotto kuntoutuksen vastuualueella ja alueellisessa apuvälinekeskuksessa.
9.11.2018

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram