Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Minna Tikkanen on vuoden röntgenhoitaja


Minna Tikkanen on vuoden röntgenhoitaja

Suomen Röntgenhoitajaliitto ry palkitsi Vuoden röntgenhoitaja 2019 -palkinnolla OYS:n lasten röntgenissä työskentelevän Minna Tikkasen. Minna on erityisen perehtynyt lasten kuvantamisen optimointiin, laadunvarmistukseen, työohjeiden tekoon ja perehdytykseen.

 

Minna on valmistunut röntgenhoitajaksi Oulussa vuoden 1998 lopussa. Hän on työskennellyt koko uransa OYS:ssa diagnostiikan puolella, josta viimeiset 15 vuotta lasten röntgenissä.

Hän pitää röntgenhoitajan perustyöstä ja toteaa, että asiakkaat ja potilaat ovat työn suola. Natiivikuvantaminen on Minnan ykkösjuttu, koska siinä näkee reaaliajassa oman käden jäljen. Hän on ahkera luennoitsija ja esiintyy aina pyydettäessä paikallisesti, kansallisesti ja jopa kansainvälisesti.

Esimies ja työkaverit kertovat, että röntgenhoitaja Minna Tikkanen selvittää aktiivisesti näyttöön perustuvaan tietoon pohjautuen tutkimusten laadunhallintaan ja kuvantamiseen liittyviä kokonaisuuksia.

"Hän käyttää tätä tietoa niin, että voimme parantaa kuvanlaatua ja alentaa säderasitusta potilaan parhaaksi. Hän pitää koulutuksia ja tekee laadukasta työtä itsearviointiprojekteissa. Työskentely on varmaa ja sujuvaa. Minna auttaa ja tukee haastavissa tehtävissä.", kertovat työkaverit.

Lapsipotilaan kuvauksissa Minnalla on työkavereiden mukaan ihana tapa ottaa koko perhe huomioon lapsipotilaan kuvauksissa.

Radiografia-päivillä palkittu Minna on myös järjestöaktiivi. Hän on kuulunut Tehyn PPSHP:n ammattiosaston hallitukseen ja ollut vuosia myös kuvantamisen alueen luottamusmies. Minna on ollut pitkään mukana Pohjois-Pohjanmaan Radiografi - yhdistyksen toiminnassa. Suurimman osan yhdistysajastaan hän on ollut rahastonhoitajana. Minna on ollut Suomen Röntgenhoitajaliiton hallituksen sekä edustajiston jäsen. 

 

Suomen Röntgenhoitajaliitto ry on lääketieteellisen kuvantamisen ammattilaisia ja alalle opiskelijoita yhdistävä ammatillinen liitto, jossa on 3 600 jäsentä. Liitto on yksi Tehyn yhdeksästä yhteistyöjäsen-järjestöstä. Liitto kouluttaa lääketieteellisen säteilyn käyttäjiä sen turvallisempaan käyttöön ja toimii vaikuttajana alan tulevaisuuteen.

9.5.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram