Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > NordLab Kemin aluelaboratoriossa koronatestausta eniten Suomessa suhteessa alueen väestöön


NordLab Kemin aluelaboratoriossa koronatestausta eniten Suomessa suhteessa alueen väestöön

NordLabin toiminta kattaa koronavirusdiagnostiikan osalta Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen eli koko pohjoisen Suomen. NordLab on seurannut Pohjois-Suomen koronaepidemian kehittymistä yhteistyössä sairaanhoitopiirien ja kuntien kanssa. Pohjois-Suomessa Länsi-Pohjan alueella COVID-19 ilmaantuvuus on suurta. Siellä väestön määrään suhteutettuna ilmaantuvuus lähenee jo Uudenmaan tasoa.


Koronatestausta tehdään kaikissa NordLabin aluelaboratorioissa: Oulussa, Kajaanissa, Kemissä, Kokkolassa ja Rovaniemellä.

Koronatestauksen kapasiteettia on lisätty Kemissä ja Länsi-Pohjan alueen testimäärä onkin ollut suurinta Suomessa suhteessa alueen väestöön (Lähde: thl.fi/koronakartta, 27.4.2020). Tällä hetkellä NordLab Kemin aluelaboratoriossa analysoidaan noin 50-60 näytettä vuorokaudessa. Testauskapasiteettia hyödynnetään ensi sijassa kiireellisiin näytteisiin ja erityisesti sairaalaan sisälle otettavien potilaiden näytteisiin.

Länsi-Pohjan alueen näytteitä analysoidaan lisäksi myös NordLab Oulun aluelaboratoriossa.

NordLab Oulun ja Kemin aluelaboratorioissa analysoidaan COVID-19 näytteitä ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. NordLabin kokonaiskapasiteetti on 500-600 testiä/vuorokaudessa. 

​Laboratoriovarmistettuja koronatartuntoja on nyt Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 123 kappaletta. OYS:ssa oli aamulla hoidossa alle viisi koronapotilasta. Tietosuojasyistä johtuen OYS ei tiedota tarkemmin alle viiden potilaan hoidon tilanteesta tai potilaiden lukumääristä.


29.4.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram