Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > OYS TestLab yhdistää yritysideat ja sairaalan


OYS TestLab yhdistää yritysideat ja sairaalan

OYS TestLab tarjoaa terveysteknologian ja hyvinvointipalvelujen yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden testata tuotteita todellisessa sairaalaympäristössä ja saada tuotekehityksensä tueksi palautetta hoidon ammattilaisilta.   

Yliopistollisen sairaalan innovointi-, testaus- ja kehitysympäristöä on hyödyntänyt jo kymmeniä yrityksiä. OYS TestLabin  ja testaustoiminnan päällikkö Timo Alalääkkölä rohkaisee yrityksiä ottamaan yhteyttä jo tuotekehityksen alkuvaiheessa.  

"Meidän ovemme ovat aina auki. Tänne voi tulla juttelemaan, olipa tuoteaihio tai tuote missä kehitysvaiheessa hyvänsä. Katsotaan sitten yhdessä, kuinka lähdemme eteenpäin." 

OYS TestLab on myös digitaalinen testausalusta. Sairaalassa on käytössä yksi maailman ensimmäisistä 5G-mobiilitestausverkoista.  Yritykset voivat jo suunnitteluvaiheessa tehdä turvallisesti integraatiotestauksia sairaalan tai muiden terveydenhuollon tietojärjestelmien kanssa.

OYS TestLab on osa OuluHealth Labs testaus- ja kehitysalustaa, johon kuuluvat Oulun kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Suomen Telelääketieteen ja e-Health -seura palkitsi äskettäin OuluHealth Labsin uraauurtavasta työstä innovaatiopalveluissa.

Yksi sairaalan asiantuntijoiden palautteen pohjalta tuotekehitystyölleen tukea saaneista on Juha Hannula. Hän on kehittänyt itkuisten vauvojen ja pienten keskosten hoidon tueksi rauhoittavan ja stressiä hälventävä patjan. Sitä on testattu OYS:n osastolla 55.  Idean patjaan Hannula sai omista keskoskaksostensa hoitokokemuksista. 

Sairaanhoitaja Pirkko Metsävainio on ollut alusta asti mukana Juha Hannulan tuotteen kehitystyössä. Hän innostui yhteistyöstä, jossa on ollut mukana iso joukko osasto 55:n hoitohenkilöstöä. Kenguruhoidon ohessa sydämen sykkeen äänen ja tunnun lapselle tuova patja saattaa olla hyvä uusi apuväline esimerkiksi lääkkeettömässä kivunlievityksessä.  

Juha Hannulan yrittäjän tarina tästä linkistä.

 

Lisätiedot:

Timo Alalääkkölä, testaustoiminnan päällikkö, OYS TestLab/OuluHealth, 040 561 4390, timo.alalaakkola(at)ppshp.fi 

Juha Hannula, yrittäjä, Nucu, 040 565 0528, juha.hannula(at)nucu.fi

18.6.2018

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram