Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > OYSin vastaanottojen ja osastoiden nimissä muutoksia


OYSin vastaanottojen ja osastoiden nimissä muutoksia

​Jos sinulle on varattu aika OYSiin vastaanotolle vuodelle 2022, niin katso vastaanottosi nimi ajanvarauskirjeestä ja tarkista alla olevasta listasta, onko se muuttunut.

OYSin nimissä tapahtuu muutoksia vuoden vaihteessa, kun osa poliklinikoista ja osastoista vaihtaa nimeään. Asiakkaita pyydetään tarkistamaan ajanvarauskirjeestään asiakaspalvelupisteen nimi ja vertaamaan sitä alla olevan listan nimiin. Jos ajanvarauskirjeessä ilmoitettua palvelupistettä ei ole listassa, niin nimi pysyy samana.

Nimimuutoksesta kerrotaan myös ajanvarauksen muistutustekstiviestissä, joka lähetetään kaikille asiakkaille automaattisesti 3 päivää ennen varattua aikaa.​

Kaikki asiakkaille varatut ajat pysyvät nimimuutoksista huolimatta ennallaan. Myös poliklinikoiden ja osastojen sijainnit säilyvät pääsääntöisesti ennallaan.

Nimen voi tarkastaa saapuessaan  sairaalan oville sijoitetuista opasteista

Uudet nimet päivitetään vuoden vaihteessa kaikkiin sairaalan opasteisiin. Päivitys tehdään yleisopasteisiin mm. sisäänkäynneillä ja hissiauloissa, kerrosopasteisiin, käytävien nuoliopasteisiin ja palvelupisteiden oviteippauksiin.

Kaikille OYSin sisäänkäynneille sijoitetaan iso opaste, josta asiakas voi vielä tarkistaa palvelupisteen mahdollisen uuden nimen.

Vanhoista yksikkönimistä avohoitotalon poliklinikka ja leiko säilytetään opasteissa uusien nimien rinnalla alkuvuoden ensimmäisten kuukausien ajan, jotta vanhan nimen sisältävällä ajanvarauskirjeellä saapuvat asiakkaat saadaan sujuvasti opastettua vastaanotolle.

Muutosten taustalla toiminnan uudistuminen

Palvelupisteiden nimien muutokset ovat osa OYSin toiminnan uudistamista, joka huipentuu uusiin sairaalarakennuksiin siirtymiseen 2023-2024. Parhaillaan rakennettaviin uusiin tiloihin toiminta on muotoiltu uudella tavalla osaamiskeskuspohjaisesti, ja tähän malliin siirrytään jo nyt vuoden vaihteessa.

Osaamiskeskusmallissa luonnollisesti ja asiakaslähtöisesti yhteen kuuluvat toiminnot kootaan samaan keskukseen, joita ovat mm. syöpäkeskus, vatsakeskus ja neurokeskus. Lue lisää uudistuksesta: www.oysplus.fi/korona/hoito-kootaan-potilaan-ymparille.

Mallissa kootaan eri erikoisalojen osaaminen yhteen keskukseen, jonka asiakkaana potilas saa tarvitsemansa hoidon. Potilasta ei tarvitse siirtää hallinnollisesti eikä fyysisesti erikoisalalta toiselle saamaan hoitoa samaan sairauteen, kuten nykyään on voinut tapahtua.

Keskukset aloittavat toimintansa vuoden vaihteessa hallinnollisena rakenteena ja uusissa sairaalarakennuksissa siirrytään myös fyysisesti samoihin tiloihin.​28.12.2021

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram