Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > OYSin yhteispäivystyksen toiminta muuttuu: koronaepäilyssä sisään ovesta K


OYSin yhteispäivystyksen toiminta muuttuu: koronaepäilyssä sisään ovesta K

​​Yhteispäivystyksen toiminta muuttuu keskiviikosta 8.4.2020 klo 9.00 alkaen. Koronaa epäiltäessä tai sairastettaessa päivystykseen saavutaan K-ovesta. Samalla infektiopäivystys eriytetään päivystyksen muusta toiminnasta. Koronaepäilystä on aina soitettava ensin sairaalaan.


Oulun seudun yhteispäivystyksen (OSYP) infektiopäivystys erotetaan muusta päivystystoiminnasta keskiviikkoaamusta alkaen. Samalla erotetaan toisistaan varmennettujen koronapotilaiden ja muiden infektio-oireisten hoito. Päivystystoiminnan eriyttämiseksi lääkäriresurssia on vahvistettu edeltävien viikkojen aikana.


Muutoksia sisäänkäynneissä

Koronatartuntaa epäilevät potilaat ohjataan keskiviikkoaamusta alkaen päivystykseen ensimmäisessä kerroksessa, eli maatasossa sijaitsevasta ulko-ovesta K. Katso kartta​.

"Muiden kuin korona- ja hengitystieoireisten päivystyspotilaiden osalta toimitaan kuten ennenkin, eli sisään tullaan samasta vanhasta tutusta ovesta A1", toteaa Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) johtajaylilääkäri Juha Korpelainen.

"Yhteispäivystyksessä on keskiviikosta alkaen kaksi erillistä hoitolinjaa: K-ovi johtaa infektiopuolelle ja A1 ovesta avautuu muiden potilaiden hoitolinja", kertoo Korpelainen. Infektiopuolella potilaat eriytetään vielä koronapotilaisiin ja muihin infektio-oireisiin.

Hoitohenkilökunta varmistaa molemmilla sisäänkäynneillä tulijoilta saapumisen syyn ja mahdolliset infektion oireet ja ohjaa oikealle ovelle. Ulkona on myös opasteet sisääntulosta asiakkaille.

Kulku hammas- ja suusairauksien klinikalle, hammasröntgeniin ja vuodeosastoille rakennusosaan K tapahtuu ajorampilta toisesta kerroksesta sisäänkäynnistä B1.


Koronaepäilystä tulee aina soittaa ensin sairaalaan

"Pyydämme, että jokainen yhteispäivystykseen tuleva soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan 08 315 2655 ennen sairaalaan lähtöä. Numeroon vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi soittajan tilanteen ja neuvoo kuinka toimia", Korpelainen ohjeistaa.

Sairaalaan koronaepäilyn takia tulevia neuvotaan välttämään kaikkia ylimääräisiä kontakteja muihin ihmisiin sairaala-alueella. Yhteispäivystyksen neuvontanumeron vastaamiskapasiteettia on lisätty ja myös takaisinsoittotoiminto on käytössä.


Mitä tehdä, kun epäilet sairastavasi koronavirusta ja tarvitset apua

  • Soita yhteispäivystyksen puhelinneuvontaan aina ennen lähtöä ja varmista ohjeet.
  • Oulun seudun yhteispäivystyksen puhelinneuvonnan numero on 08 315 2655.
  • Sairaanhoitaja arvioi, vaatiiko oireesi kiireellistä apua.
  • Saat ohjeet sairaalaan saapumista varten.7.4.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram