Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > OYS:n arkea tallentui tv-kameroille


OYS:n arkea tallentui tv-kameroille

Tv-kamerat seurasivat Oulun ylipistollisen sairaalan arkea jo kolmatta kertaa keskiviikkona. Yle dokumentoi Elossa 24h-sarjaan OYS:n erikoissairaanhoidon arkea ja arjessa tapahtuvia potilaiden ja hoitohenkilöstön välisiä inhimillisiä kohtaamisia ja hoitotilanteita.

Elossa 24 h -kuvauksissa kymmenet kuvaustiimit seurasivat keskiviikkona kaikkien yliopistosairaaloiden ja julkisen terveydenhuollon arkea yhden vuorokauden ajan.  OYS:ssa kamerat kiersivät päivystyksessä, synnytysosastolla sekä vastasyntyneiden teho- ja hoito-osastolla. Lisäksi seurattiin lääkintä- ja pelastushelikopterin, teho-osaston MET-tiimin (medical emergensy team) ja vaativan kuntoutuksen osaston päivää.

"Kun kuvauksiin suostumusta kysyttiin, olin heti varovaisesti valmis, mutta ehtihän tässä alkaa jännittää kuvauksia. Kuvauksissa jännitti vielä enemmän", totesivat toimintaterapeutti Tarja Lampela ja fysioterapeutti Seija Riekki OYS:n vaativan kuntoutuksen osastolta 1.

Seija Riekki kehui työtoverinsa onnistuneen jännityksestä huolimatta hyvin. "Jännittämisen ohessa oli todella innostavaa päästä esittelemään kuntoutusta suurelle yleisölle. Osastomme työ on kuitenkin aivan erilaista kuin muilla sairaalan osastoilla." 

Vaativan kuntoutuksen osastolla on asiakkaita, jotka ovat kuntoutumassa ja hakemassa arkeensa selviytymisapua sekä parempaa elämänlaatua. Tyypillisiä kuntoutujia ovat selkäydinvammautuneet, aivoverenkiertohäiriön tai aivovamman saaneet, kroonisista kivuista kärsivät asiakkaat ja amputaatiopotilaat.

"On hyvä, että tällaista dokumenttisarjaa tehdään. Näin voimme kertoa siitä, että sairaalassa ollaan koko ajan kiinni elämän isoissa asioissa. Erilaiset elämän ilot ja surut, suuret inhimilliset kohtalot ovat meille arkipäivää", Riekki ja Lampela kertoivat. 

OYS on mukana ennen kaikkea siksi, että ohjelma on dokumentaarinen. Se antaa oikean kuvan katsojille siitä, milla­­ista äärettömän arvokasta työtä henkilökunta sairaaloiden seinien sisällä tekee.

"Ohjelma kautta avautuu aivan toisenlainen maailma sairaaloiden arjesta kuin se kuva, joka useimpien fiktiivisten sarjojen kautta välittyy. Se kertoo myös kansalaisille joskus varsin traagisestikin siitä, mihin meidän kaikkien veroeuroja käytetään", sanoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kehitysjohtaja Pasi Parkkila.

Elossa 24h sarjan uusi tuotantokausi alkaa tammikuussa Yle TV1:llä.

4.10.2018

 Vaativan kuntoutuksen osastolla OYS:ssa työskentelevät Seija Riekki (vas.) ja Tarja Lampela ovat mukana Elossa 24 h -sarjassa.  Kuva: Hannele Lamusuo

 

Elossa 24h -sarjan kuvaustiimit seurasivat Oulun yliopistollisessa sairaalassa keskiviikkona muun muassa sairaalan vastasyntyneiden hoito-osastolla 55. Kuva: Tiina Mäki


Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram