Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > OYS:n vapaaehtoisten liivit nyt vihreä-harmaita


OYS:n vapaaehtoisten liivit nyt vihreä-harmaita

Oulun yliopistollisessa sairaalassa toimivien sairaalavapaaehtoisten liivin väri muuttuu oranssi-sinisestä vihreä-harmaaseen. Sairaalavapaaehtoiset tunnistaa vihreästä liivistä kaikissa Suomen sairaaloissa, joissa toteutetaan OLKA® -toimintaa. 

Virallinen liivien vaihto tapahtui keskiviikkona 11.9.2019 klo 9 OYS:n Avohoitotalon aulassa, jossa myös sijaitsee järjestöpiste Kaiku. Uuden väriset liivit OLKAn vapaaehtoisille luovutti Oulun Keskuspesula Cliinin palvelupäälliköt Tuija Veijonen ja Eila Merilä. Cliini haluaa omalta osaltaan tukea sairaalavapaaehtoistoimintaa OYS:ssa, tarjoamalla liivit ja niiden huollon OLKA-toiminnalle. Cliini on ollut mukana tukemassa toimintaa jo vuodesta 2016, kun koordinoitu sairaalavapaaehtoistoiminta OYS:ssa käynnistyi.

 

Kiireetöntä kohtaamista

Sairaalavapaaehtoiset tukevat OYS:n potilaita ja heidän läheisiään sairaalan arjessa Avohoitotalossa, Medipoliksessa, Oulun seudun yhteispäivystyksessä sekä Lasten ja nuorten poleilla. Vapaaehtoiset mm. auttavat ja opastavat itseilmoittautumisautomaattien käytössä ja tarvittaessa opastavat perille asti osastoille ja poliklinikoille. Vapaaehtoisia voi kohdata myös osastolla 1.

Sairaalavapaaehtoiset kohtasivat tammi-kesäkuussa yli 24 000 sairaalan potilasta ja/tai läheistä. Yhteensä vapaaehtoiset tekivät 1806 tuntia vapaaehtoistoimintaa sairaalan potilaiden ja heidän läheistensä hyväksi.

 

OLKA® - koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.

OLKA®-tuotteen omistaa HUS ja EJY ry. OYS:ssa toimintaa koordinoi Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry.

12.9.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram