Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Oulaskankaan sairaalan yt-neuvottelut päätökseen


Oulaskankaan sairaalan yt-neuvottelut päätökseen

Oulaskankaan sairaalan yt-neuvottelut päättyivät tänään. Neuvottelujen peruste oli Valviran tekemä päätös Oulaskankaan sairaalan synnytystoiminnan lakkauttamisesta vuoden 2018 loppuun mennessä. Henkilöstö jatkaa pääosin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) palveluksessa.

Oulaskankaan sairaalan yt-neuvottelut ovat päättyneet. Alussa yt-menettelyn piirissä oli koko Oulaskankaan sairaalan toiminta. Neuvotteluesityksessä arvioitiin irtisanomisten lukumääräksi korkeintaan 120 henkilöä. Neuvottelujen edetessä yt-menettelyn kohdetta rajattiin.

Vs. johtajaylilääkäri Juha Korpelainen on tyytyväinen neuvottelujen lopputulokseen. "Hankalasta tilanteesta eli synnytystoiminnan lakkauttamisesta huolimatta neuvottelut vietiin läpi hyvässä hengessä yhteistoimintalain edellyttämällä tavalla. Meillä oli tarjota kaikille yt-neuvottelujen piirissä oleville henkilöille töitä joko Oulun yliopistollisesta sairaalasta (OYS) tai Oulaskankaan sairaalasta. Henkilöstö otti tarjoukset pääsääntöisesti vastaan ja saimme näin pidettyä osaajat omassa talossa".

Sairaanhoitopiirin hallitus päätös käsittelee neuvottelutuloksen kokouksessaan 21.1.2019.

 

Henkilöstö siirtyi heti uusiin tehtäviin

Kaikille yt-menettelyn kohteena oleville henkilöille tarjottiin joko työsopimuksen mukaista tai muuta henkilön koulutusta tai kokemusta vastaavaa työtä. Yt-neuvottelujen yhteydessä kuultiin yhteensä 33 henkilöä.

Kuulemisten perusteella  Oulaskankaan sairaalaan sijoittuu yhteensä 20 henkilöä. Oulun yliopistolliseen sairaalaan siirtyy yhteensä 11 henkilöä. Irtisanomaan joudutaan näin ollen enintään 1-2 henkilöä.

Uusiin tehtäviin siirtymisen ajankohdasta sovittiin kuulemistilaisuudessa. Suurin osa siirtyi uusiin tehtäviinsä vuodenvaihteen tienoilla.

 

Oulaskankaan sairaalaa kehitetään aktiivisesti

Synnytystoiminnan lakkauttamisesta huolimatta monet toiminnot, kuten äitiys- ja naistentautienpoliklinikka sekä synnytyksen jälkeistä hoitoa ja seurantaa tarjoava vieripoliklinikka jatkavat edelleen normaalisti. Anestesiaa vaativaa leikkaushoitoa voidaan myös jatkaa, koska sairaalassa toimii edelleen myös yhteispäivystys. Myös psykiatrian osasto ja Ylivieskassa toimiva nuorten tukitalo jatkavat toimintaa nykyisellään, vaikka ne alun perin olivat YT-neuvotteluissa mukana. Oulaskankaan sairaalan toimintaa on tarkoitus kehittää jatkossakin tärkeänä osana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä.

Juha Korpelaisen mukaan kaikki Oulun eteläisen alueen synnyttäjät ovat tervetulleita Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Tiloja ja osaavaa henkilökuntaa on tarpeeksi. "Syntyvyys on ollut Suomessa jo jonkin aikaa alhaisella tasolla, mistä johtuen meilläkin osa henkilöstöstä on ollut välillä muissa tehtävissä ja tilat osin muussa käytössä", Korpelainen toteaa.  "Osaaminen ja resurssi ovat kuitenkin edelleen OYS:ssa ja nyt saamme tänne vielä lisävahvistusta Oulaskankaalta. Kaikki meille tulevat synnyttäjät pystytään näin ollen ottamaan ongelmitta vastaan".

9.1.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram