Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Oulu HealthLabs palkittiin


Oulu HealthLabs palkittiin

​Oulu HealthLabs on maaliskuussa saanut vuoden 2018 kansallisen eHealth-tunnustuspalkinnon uraauurtavasta työstä innovaatiopalveluissa. Palkinnon myöntää vuosittain Suomen Telelääketieteen ja e-Health -seura.

Jo lähes 150 yritystä on käyttänyt Oulu HealthLabsin palveluita ja toimintaan on osallistunut satoja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Kyseessä on kehitysympäristö, joka tukee terveysteknologian ja hyvinvointipalvelujen uusien ideoiden syntymistä, testausta ja tuotekehityksen eri vaiheita. Ideoita voivat luoda niin yritykset kuin terveydenhuollon ammattilaisetkin.

Oulu HealthLabs koostuu kolmesta osasta: OYS TestLab, Oulu WelfareLab ja Oamk SimLab. Se perustettiin edistämään yhteistyötä yritysten ja sosiaali- sekä terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Yhteistä foorumia toivoivat erityisesti yritykset. Toisaalta testausympäristö tarjoaa Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -ohjelmalle mahdollisuuden kehittää ja testata uusia lääketieteen teknologiaratkaisuja.

Oulu HealthLabsin toiminta vakinaistettiin vuonna 2017 kolme vuotta kestäneen EU-rahoitteisen projektin päätyttyä. Palvelut on tuotteistettu ja hinnoiteltu siten, että ne ovat pientenkin yritysten ulottuvilla. Toiminta kattaa koko sosiaali- ja terveydenhuollon kentän erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon ja kotiin vietäviin sosiaalipalveluihin.

Oulu HealthLabsin virtuaalisella testausalustalla voidaan kehittää sähköisiä terveyspalveluita, laitteita ja välineitä kansalaisten ja ammattilaisten käyttöön. Alusta on integroitu merkittävimpiin Suomessa käytettyihin potilastietojärjestelmiin ja pilvipalveluihin.

OYS TestLabissa on tiettävästi maailman ensimmäinen sairaalaan rakennettu 5G-kehittämis- ja testausympäristö. 

Suomen Telelääketieteen ja e-Health seura toimii alansa vaikuttajana ja suunnannäyttäjänä Suomessa ja maailmalla.

 

Lisätietoja:

Juha Korpelainen, vs. johtajaylilääkäri, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, juha.korpelainen(at)ppshp.fi, 08 315 4304

Pasi Parkkila, kehitysjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, pasi.parkkila(at)ppshp.fi, 08 315 4173

http://ouluhealth.fi/labs/

http://www.oys2030.fi/testausymparisto

3.4.2018

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram