Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Oulun yliopistollinen sairaala lisää kasvisruoan tarjontaa


Oulun yliopistollinen sairaala lisää kasvisruoan tarjontaa

​Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) halutaan lisätä kasvisruoan tarjontaa ja menekkiä. Yhteistyössä Oulun tuotantokeittiö Löökin kanssa aloitetaan kasvisruokapäivä, jolloin sairaalan henkilöstöravintoloissa on tarjolla ainoastaan kasvisruokia. Myös potilaille tarjotaan kasvisruokalounas.  

Ensimmäinen kasvisruokapäivä on perjantaina 17.5. Kasvisruokapäiviä on tarkoitus pitää kuukausittain, kertoo toimialuejohtaja Jaana Honkanen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.  

"Kasvisruokapäivällä vastaamme asiakkaiden toiveisiin. Lisäksi pyrimme ohjaamaan asiakkaita käyttämän enemmän kasviksia aterioilla. Ravintosuositusten mukaan kasviksia pitäisi syödä puoli kiloa päivittäin", Jaana Honkanen toteaa. 

Jo tällä hetkellä kahdessa OYS:n ravintolassa tarjotaan päivittäin vegaaninen lounasvaihtoehto. Ravintoloissa on lisäksi tarjolla ns. peruslounas, keittolounas ja salaattibuffet, joihin kehitellään kasvisruokapäivää varten uusia tuotteita.  

Asiakkaat pääsevät osallistumaan ruokien tuotekehitykseen tuotantokeittiö Löökin kanssa järjestettävissä ruokien maistelupäivissä.

"Perustimme myös asiakkaista koostuvan makuraadin ruokien arviointia ja kehittämistä varten.

Raadin myötä asiakkaamme pääsevät jo varhaisessa vaiheessa vaikuttamaan tuleviin ruokalistoihin ja muutoksiin. Makuraadin työryhmä maistelee ruokalistalle tulevia tuotteita ja antaa kehitysehdotukset esimerkiksi tuotteen mausta ja ulkonäöstä."  

OYS ravintopalvelut tarjoaa päivittäin noin 5 000 ateriaa. Osa ruoista valmistetaan Löökissä ja osa OYS:n omassa ravintokeskuksessa. Asiakkaitamme ovat sairaalan potilaat, henkilökunta, opiskelijat ja sairaalassa asioivat vieraat.

15.5.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram