Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Oys kehottaa saapumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä


Oys kehottaa saapumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä

​Kesän aikana koronatapausten lukumäärä on laskenut ja taudin esiintyvyys on vähentynyt merkittävästi. Testauskapasiteettia lisättiin koko kevään ajan. Tällä hetkellä kaikki oireiset potilaat voidaan testata ja Oysista kehotetaan tulemaan testiin matalalla kynnyksellä.


Oysissa on ollut jo pitkään hiljaista koronaepidemian osalta. Kesäkuun puolen välin jälkeen sairaalassa ei ole ollut yhtään koronapotilasta ja kesäkuussa on saatu vain kolme positiivista näytevastausta.

Kevään aikana koronatestauksen kapasiteettia kasvatettiin määrätietoisesti siten, että pelkästään Nordlab pystyy analysoimaan yli 1 000 näytettä päivässä. Nordlabin näytteenottokapasiteetti on nyt laajemmankin epidemian edellyttämää kapasiteettia vastaava ja koronavirustestien saatavuus on hyvällä tasolla.

Jos on lieviäkin koronatartuntaan sopivia oireita, niin testiin on syytä hakeutua matalalla kynnyksellä. Koronaviruksen aiheuttamia oireita voivat olla mm. kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, vatsakivut, pahoinvointi tai ripuli. Lisätietoja koronaviruksen oireista saa esimerkiksi THL:n nettisivuilta.

"Aktiivisella testauksella pysäytämme tartuntaketjut ajoissa ja Pohjois-Pohjanmaan hyvä tilanne voi jatkua" toteaa Oys:n hallintoylilääkäri Terhi Nevala. "Meillä on testauskapasiteettia moninkertaisesti alkukevääseen verrattuna. Kaikki oireiset henkilöt kyetään testaamaan", Nevala jatkaa.

Pohjois-Pohjanmaan matalat lukumäärät koronatartunnoissa eivät kuitenkaan merkitse epidemian olevan vielä ohi. Oysissa on valmistauduttu siihen, että tartuntojen lukumäärä voi lähteä nousemaan syksyllä liikkumisen lisäännyttyä mm. lomamatkustamisen myötä ja rajoittamistoimenpiteiden purkamisen seurauksena. Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa edelleen annettuja ohjeita liittyen turvaväleihin ja hyvään käsi- ja yskimishygieniaan.


2.7.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram