Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Oysin palvelutoimittaja joutunut tietomurron kohteeksi - Oysin potilastiedot turvassa


Oysin palvelutoimittaja joutunut tietomurron kohteeksi - Oysin potilastiedot turvassa

Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron kohteeksi. Yritys on toiminut Oysin psykoterapian sopimuspalvelutoimittajana toukokuusta 2019 alkaen. Tämän hetkisten tietojen mukaan vuoto ei koske Oysin potilastietoja.

Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron kohteeksi. Tuntematon osapuoli väittää saaneensa haltuun yhtiön asiakkaiden luottamuksellisia tietoja.

Vastaamo Oy on toiminut psykoterapian sopimuspalvelutoimittajana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille (PPSHP) toukokuusta 2019 alkaen. Tämän hetkisten tietojen mukaan vuoto ei koske järjestelmiin marraskuun 2018 jälkeen kirjattuja tietoja. Tämän perusteella PPSHP:n rekisteriin kuuluvia potilastietoja ei olisi vuotanut ulkopuolisille tahoille.

Jos jossain vaiheessa todennetaan Oysi potilastietojen vaarantuneen, PPSHP tekee ilmoituksen henkilötietoihin kohdistuneesta tietoturvaloukkauksesta tietosuojavaltuutetulle ja on yhteydessä ko. loukkauksen kohteeksi joutuneisiin potilaisiin.

Linkki Vastaamon tiedotteeseen on tässä.21.10.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram