Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > PPSHP:lle tunnustusta aktiivisesta osallistumisesta tietoturva- ja tietosuojatyöhön


PPSHP:lle tunnustusta aktiivisesta osallistumisesta tietoturva- ja tietosuojatyöhön

PPSHP:lle on myönnetty tunnustuspalkinto hyvin tehdystä tietoturva- ja tietosuojatyöstä ja aktiivisesta osallistumisesta valtiovarainministeriön Juhta ja Vahti -yhteishankkeeseen.

Mitä enemmän organisaatiot avaavat verkossa toimivia palveluja kansalaisille, sitä tärkeämpää on, että tietojen salassa pysyminen ja yksityisyyden suoja turvataan. Tämä toteutetaan noudattamalla hyviä tietoturva- ja tietosuojakäytänteitä. Terveydenhuollossa ja tätä kautta myös sairaanhoitopiirin tietojärjestelmissä on erityisen paljon henkilöiden erityissuojattavia tietoja.

Yhteishankkeilla parempaa tietoturvaa

Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta (JUHTA) ja julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä (VAHTI) ovat järjestäneet vuosina 2017–2018 kaksi tietosuojan yhteishanketta. Yhteishankkeissa on toteutettu tietosuojan ja tietoturvan hallinnan harjoitus TAISTO18, järjestetty työpajatilaisuuksia, joissa on käsitelty tietosuoja-asetuksen eri osa-alueita, riskienhallintaa ja tietoturvallisuutta julkishallinnon näkökulmasta.

PPSHP:n puolesta tunnustuspalkinnon vastaanotti tietoturvasuunnittelija Jenni Siermala. Tunnustuspalkinnot jaettiin Juhta ja Vahti -hankkeiden päätösseminaarissa 4.12. Helsingissä.​

 

Lisätietoa yhteishankkeesta

12.12.2018

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram