Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri säilyttäisi rokotusjärjestyksen ennallaan


Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri säilyttäisi rokotusjärjestyksen ennallaan

​Nykyinen järjestys tukee Suomen koronastrategian tavoitteiden toteutumista ja on linjassa muiden Euroopan maiden jakoperusteiden kanssa. Käytännön toteutuksen näkökulmasta rokotusjärjestyksen tulisi olla yksinkertainen ja selkeä.

 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ei kannata kansallisen koronarokotusjärjestyksen muuttamista. Suomen koronastrategian tavoitteena on estää koronaviruksen aiheuttamia vakavia tautitapauksia, ennenaikaisia kuolemia ja elinvuosien menetystä sekä ylläpitää terveydenhuollon kantakykyä. Sairaanhoitopiirin näkemyksen mukaan nykyinen rokotusjärjestys tukee näitä tavoitteita.

Lisäksi on loogista ja eettisesti kestävää noudattaa muissa Euroopan maissa käytettyä, väestömääriin perustuvaa jakoperustetta myös Suomessa. Rokotejärjestykseen ei myöskään pitäisi tehdä nopeita ja toistuvia muutoksia.

 

Epidemiatilanne säilyy tasaisena Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronatilannekuvaa tiistaina 16.3. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen kiihtymisvaiheessa. Tartunnat ovat kuitenkin kääntyneet jälleen hienoiseen laskuun eikä lomakausi näytä aiheuttaneen alueelle pelättyä epidemian kiihtymistä. Oulun kaupunginsairaalan vaikea epidemiatilanne on sekin vähitellen rauhoittumassa.

Alueellisiin suosituksiin ja rajoituksiin ei linjattu muutoksia vaan niitä tarkastellaan seuraavan kerran tiistaina 23.3. Tällä hetkellä suositukset ovat voimassa 28.3. asti.

16.3.2021

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram