Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Säätiöltä 90 000 euroa tutkimukseen


Säätiöltä 90 000 euroa tutkimukseen

​​Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiö Terttu jakoi yhteensä 90 000 euroa apurahoja neljään eri tutkimushankkeeseen. Apurahat jaettiin 10. kesäkuuta 2020.


LT, erikoislääkäri Sanna Meriläisen johtama tutkimus sai 25 000 euroa. Tutkimus käsittää kaksi hanketta, jossa toinen tutkii ravintolisän vaikutuksia paksusuolipotilaiden leikkaushoidon tuloksiin, ennusteeseen ja elämänlaatuun. Toinen aihe on ulosteen ja paksusuolen limakalvon mikrobiomin tutkimus terveillä verrokeilla, paksusuolen syöpää tai sen esiasteita sairastavilla.

LT, dosentti Jaana Nevalaisen johtama tutkimus identifioi istukan toimintahäiriöille alttiita äitejä ensimmäisen ja kolmannen raskauskolmanneksen aikana. Kyseessä on OYS:n, Oulun kaupungin ja NordLab Oulun yhteistyöprojekti.

LT, professori ja ylilääkäri Janne Liisanantti sai 20 000 euron apurahan tutkimukseen, jonka aihe on anestesiatietojärjestelmän tietoaltaan kehittäminen.

FT, tutkimusinsinööri Vesa Korhonen sai 20 000 euroa, aiheena on aivojen glymfaattisen puhdistusjärjestelmän monitorointi epilepsiassa.

 

Marja Vääräsmäki vuoden tutkija

Vuoden tutkijaksi valittu LT, dosentti Marja Vääräsmäki on ansioitunut ja siteerattu kliinikkotutkija, joka toimii Oulun yliopistollisen sairaalan synnytysosaston osastonylilääkärinä ja perinatologian lisäkoulutusohjelman kouluttajana.

Vuoden tutkijan tunnustuksella Terttu-säätiö muistaa PPSHP:ssa toimivia henkilöitä, jotka tekevät sekä potilastyötä että tutkimusta aktiivisesti.

Marja Vääräsmäki toimii "Raskausdiabetes – ikkuna naisen ja lapsen terveyteen (FinnGeDi)" -tutkimusryhmän toisena johtajana sekä senioritutkijana tutkimusryhmässä, joka selvittää kilpirauhasaineenvaihdunnan vaikutuksia raskauteen ja sikiöön. Hän on myös ollut laatimassa raskausdiabeteksen Käypä hoito -suositusta.

10. kesäkuuta järjestetyssä tilaisuudessa kukitettiin myös PPSHP:n henkilökuntaan kuuluvia, jotka ovat viime vuoden aikana saavuttaneet Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa tohtorin tai dosentin arvon. Uusia tohtoreita on 21 ja dosentteja 9.


11.6.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram