Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Sairaalaan harkiten - OYS haluaa rajoittaa koronan leviämistä


Sairaalaan harkiten - OYS haluaa rajoittaa koronan leviämistä

OYS toivoo käyttämään suurta harkintaa sairaalassa vierailemisen osalta. Flunssaisten potilaiden tulee siirtää ajanvarauksensa.​

Oulun yliopistollinen sairaala (OYS)  toivoo, että sairaalaan tultaisiin vierailukäynnille vain välttämättömissä tilanteissa koronavirustartuntojen estämiseksi. Samaan aikaa valmistaudutaan ottamaan vastaan viruksesta vakavia oireita saavia potilaita.

”On tärkeää, että suojaamme henkilökuntaa koronatartunnoilta, jotta pystymme toimimaan sairaalassa täydellä teholla tulevat viikot”, toteaa OYS:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen. ”Lisäksi sairaalassa on paljon erilaisiin riskiryhmiin kuuluvia potilaita, joille koronavirus voi aiheuttaa vakavia seurauksia”.

Sairaalassa toivotaan, että omaiset ja läheiset välttävät vierailua sairaalassa jos se vain on mahdollista. Flunssaisena sairaalaan ei saa tulla lainkaan.

Flunssaisena ei myöskään vastaanotolle tai toimenpiteeseen

Toistaiseksi sairaalan ajanvaraukset ovat toimineet normaalisti. On kuitenkin tärkeää ettei vastaanotolle tai toimenpiteeseen saavuta flunssaisena tai kuumeisena. Korpelaisen mukaan flunssan yllättäessä vastaanottoajan voi siirtää soittamalla ajanvarauskirjeessä olevaan numeroon. Ennen sairaalaan tuloa tulisi olla ainakin yksi oireeton päivä.


Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram