Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Sairaalapastorit tukevat poikkeusoloissakin


Sairaalapastorit tukevat poikkeusoloissakin

Sairaalapastorit ovat käytettävissä myös poikkeusoloissa. Sairaalasielunhoito jatkuu, vaikka kiertävä työ potilaiden parissa on koronan vuoksi keskeytetty eikä yhteisiä kokoontumisia järjestetä.

Sairaalan sielunhoitotyö on hengellistä ja henkistä auttamista sekä kriisissä rinnalla kulkemista. Se on tarkoitettu potilaille, omaisille ja henkilökunnalle. Koronan aiheuttaman epävarmuuden keskellä tarve rauhalliselle keskustelulle saattaa myös korostua.

"Meidät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla. Tulemme potilaan, omaisen tai henkilökuntaan kuuluvan luo, kun hän sitä toivoo ja voimme sen hoitohenkilöstön luvalla ja ohjeistamana toteuttaa. Potilashuoneisiin emme mene muutoin kuin pyydettäessä", kertoo johtava sairaalapastori Juha Kyllönen.

Kirkolliset toimitukset, kuten yksityisehtoollisen ja rukoushetken sairaalapastorit toteuttavat potilaan sitä pyytäessä.

Juha Kyllönen muistuttaa, että hoitohenkilökunnan tukeminen haastavassa tilanteessa on tärkeää ja papit ovat myös henkilöstöä varten. "Haluamme olla henkilöstön mukana; rinnalla kulkijoina, taakan jakajina, toivon kantajina."

Sairaalasielunhoidon päivystys toimii yhä ympärivuorokautisesti. Sairaalapapin saa luokseen noin tunnissa vuorokauden ajasta riippumatta. Arkipäivisin kukin pappi vastaa työnumerostaan, mutta iltaisin, öisin ja viikonloppuisin kannattaa soittaa päivystysnumeroon.

 

Päivystävän sairaalapastorin tavoittaa numerosta 040 570 7033. 

Tästä linkistä sairaalapastorien yhteystiedot

29.4.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram