Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Seppo Vainio biopankin johtajaksi


Seppo Vainio biopankin johtajaksi

Kehitysbiologian professori Seppo Vainio aloittaa Pohjois-Suomen Biopankki Borealiksen uutena johtajana kesäkuun alusta. Aiempi johtaja Saila Kauppila siirtyy Oulun yliopistollisen sairaalan patologian osastolla uusiin tehtäviin.

Uuteen tehtävään Vainio lähtee innostunein mielin. "Kansallinen biopankkijärjestelmä on Suomen lääketieteen tutkimukselle ja uusien hoitojen kehitykselle sekä terveyssektorin työlle valtiovallalta hieno satsaus."   

"Seppo Vainio tuo biopankki Borealiksen toimintaan visionäärisyyttä, erilaisia hanke-kokonaisuuksia ja perinteisen biopankkitoiminnan ulkopuolelta tulevia uusia avauksia", toteaa projektipäällikkö, dosentti Pia Nyberg. 

Seppo Vainio on toiminut kehitysbiologian professorina Oulun yliopistossa vuodesta 1997 alkaen. Hänen tutkimuksensa kohteita ovat solujen väliset signalointijärjestelmät ja yksilönkehityksen mekanismit. 

Vainio johtaa yliopiston Biocenter Oulu ja InfoTech Oulu -organisaatioissa tutkimusryhmiä, joiden tavoitteena on kehittää sekä kudosteknologisia kantasolusovelluksia että uudenlaista bioantureita. "Ihmisen hiestä ja kudosnesteistä löytyvien nanohiukkasten eli eksosomien avulla voidaan kenties diagnosoida, millaisessa kunnossa lihakset ja elimistö ovat, mikä on kropan energiatarve tai missä on kremppaa", Vainio kertoo.

Vainio on työskennellyt myös Helsingin yliopistossa ja tehnyt väitöskirjansa siellä. Hän on ollut Suomen Akatemian tutkija. Yhdysvalloissa hän on työskennellyt tutkijana Hoffman La Roce -tutkimusinstituutissa, Harvardin yliopistossa sekä Yhdysvaltain kansanterveysinstituutin (NIH) ja Euroopan molekyylibiologian organisaation (EMBO) rahoittamana tutkijana.

Lisätiedot: Seppo Vainio, 040-7470939, seppo.vainio(at)oulu.fi

4.6.2018

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram