Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > TERVIA aloittaa erikoislääkäritoiminnalla


TERVIA aloittaa erikoislääkäritoiminnalla

TERVIAn tehtävänä on tukea Pohjois-Suomen OYS-erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien toimintaa. Keskeistä on varmistaa laadukas ja tasapuolinen erikoissairaanhoito kaikille pohjoissuomalaisille jakamalla erikoislääkäriosaamista Pohjois-Suomen sairaaloiden kesken. Toiminnan käynnistymisvaiheessa TERVIA rekrytoi vain lääkäreitä.


Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta ja sen tytäryhtiö TERVIA osaajat Oy ovat aloittamassa parhaillaan toimintaansa. Yhtiö on käynyt työehtosopimusneuvotteluita. Tästä eteenpäin TERVIA alkaa valmistella Avainta Ry:n kanssa yrityskohtaista työehtosopimusta, jossa sovelletaan kunnallisia työehtosopimuksia lääkäreitä ko

skien.

"Olemme saaneet Valviralta lupapäätöksen toiminnan aloittamiseksi. Ensimmäisessä vaiheessa käynnistämme toiminnan sellaisilla toiminnoilla, joissa työskenlee ainoastaan lääkäreiden ammattikunta", kertoo TERVIA osaajat Oy:n toimitusjohtaja Antti Lehtola.

Tehy Ry ja Super Ry ovat 6.2.2020 esittäneet neuvottelupyynnön työehtosopimusneuvottelujen aloittamisesta. Toiminnan keskittyessä tässä vaiheessa vain lääkäritoimintaan sekä Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunnan että TERVIA osaajat Oy:n hallitukset päättivät 7.2.2020 pidetyissä kokouksissaan, etteivät ne käynnistä työehtosopimusneuvotteluita hoitohenkilökunnan työehtosopimuksista Tehy Ry:n ja Super Ry:n kanssa. 

Mikäli osuuskunnan tai sen yhtiöiden toiminta laajenee koskemaan myös muita henkilöstöryhmiä kuin lääkäreitä, tilannetta arvioidaan näiden henkilöstöryhmien edustettavuuden kautta uudelleen.


P​ohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 


11.2.2020

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram