Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Terttu-säätiö jakoi tutkimusapurahoja


Terttu-säätiö jakoi tutkimusapurahoja

Terveydenhuollon tukisäätiön apurahat jaettiin kesäkuun alussa. Säätiö myönsi 120 000 euroa neljälle eri tutkimushankkeelle.

 

Säätiö tukee pohjoisuomalaista ter­veys­tie­teel­li­stä tut­ki­musta ja ter­vey­den­huol­lon pal­ve­lu­jen ke­hit­tä­mistä sekä alan kou­lu­tusta. Vuosittain säätiö jakaa apurahoja ja avustuksia tutkimusvirkavapaisiin, tarvikehankintoihin sekä tutkimus- ja opintomatkoihin. 

Oulun yliopistollisessa sairaalassa työskentelevät Terttu-apurahan saajat ja tutkimushankkeet ovat: Riitta Kaarteenaho: Perinnöllinen keuhkofibroosi, 30 000 euroa, Outi Aikio: Parasetamoli pienten keskosten hoidossa, 30 000 euroa, Markku Savolainen: Tehokkaan elämäntapaohjausmenetelmän vaikutukset perusterveydenhuollon potilaiden sydän- ja verisuonitautitapahtumien riskitekijöihin, 30 000 euroa sekä Anne-Mari Moilanen: Biopankin syöpänäytekeräykset osaksi sairaalan arkea, 30 000 euroa. 

Terttu-säätiön hallitus valitsi vuoden tutkijaksi LT, dosentti, erikoislääkäri Jussi Koivusen. Koivunen johtaa syövän hoidon koordinointiin, parhaiden hoitomenetelmien arviointiin ja tutkimukseen keskittyvää Pohjoista syöpäkeskusta (FICAN North). OYS toimii syöpäkeskuksen koordinoijana Pohjois-Suomessa. 

Vuoden tutkijan tunnustuksella Terttu-säätiö haluaa muistaa sairaanhoitopiirissä työskentelevää tutkijaa, joka oman potilastyönsä ohella tekee aktiivisesti tutkimustyötä, toimii innostavana esimerkkinä, opettaa ja tukee muita sekä tutkimus- että potilastyössä.  

Apurahojen jakotilaisuudessa muistettiin myös niitä PPSHP:ssä työskenteleviä, jotka viime vuoden aikana ovat saavuttaneet dosentin ja tohtorin arvot. Viime vuonna saatiin 6 uutta dosenttia ja 13 uutta tohtoria. 

Dosentit ovat: Laura Huilaja (ihotaudit), Jani Katisko (operatiivinen tulosalue, tietopalvelu), Janne Liisanantti (anestesia ja tehohoito), Maarit Niinimäki (synnytykset ja naistentaudit), Eila Suvanto (synnytykset, naistentaudit ja genetiikka) sekä Juha Väyrynen (patologian osasto). 

Vuoden 2018 tohtorit ovat:  Viivi Alaraudanjoki (hammas- ja suusairaudet), Minna Honkila (lapset ja nuoret), Pia Härkin (lapset ja nuoret), Sakari Karhula (sädehoidon yksikkö), Tero Klemola (ortopedia), Minna Kraatari (perinnöllisyyspoliklinikka), Hanne Kuitunen (syöpätaudit ja hematologia), Ulla Lantto (korva-, nenä- ja kurkkutaudit), Pekka Peroja (gastrokirurgia), Teija Puhto (Infektioiden torjuntayksikkö), Tero Pääkkö (sisätaudit ja keuhkosairaudet), Suvi-Päivikki Sinikumpu (ihotaudit), Ville Vuollo (hammas- ja suusairaudet)

 

 

Terttu-apurahan saajat: Anne-Mari Moilanen (vas.), Tanja Seitaniemi, Riitta Kaarteenaho ja Hanna Jaula, Outi Aikio ja Markku Savolainen ja Tuire Salonurmi.

 

Viime vuonna valmistuneet tohtorit ja dosentit kukitettiin tiistaina. Tohtorit (edessä): Sakari Karhula, Pia Härkin, Tero Klemola ja Suvi-Päivikki Sinikumpu. Dosentit: Maarit Niinimäki, Eila Suvanto, Jani Katisko ja Laura Huilaja.

5.6.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram