Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Terveyskylä.fi-sivustolle kolme uutta taloa: keuhko-, munuais- ja silmäsairauksien talot


Terveyskylä.fi-sivustolle kolme uutta taloa: keuhko-, munuais- ja silmäsairauksien talot

Terveyskylä.fi saa kolme uutta taloa, kun keuhko-, munuais- ja silmäsairauksien talot avautuivat tänään. Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Terveyskylän talojen tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä.  

Uudet talot tarjoavat vinkkejä muun muassa keuhkosairauksien itsehoitoon, munuaistautien ehkäisyyn ja käytännönläheistä tietoa silmäsairauksien hoidosta.   

Uusia digitaalisia palveluita myös elämänhallintaan ja oireiden arviointiin 

Uusien talojen lisäksi Terveyskylään on avattu muitakin palveluita, joista osa on kaikille avoimia. Näitä ovat esimerkiksi Kuntoutumistaloon avattu Pulmanavigaattori, joka tarjoaa apua perhe-elämän haasteisiin, toimeentuloon ja omassa elämässä jaksamiseen. Kuntoutumistalon Oikeudet ja etuudet -osiosta saa tietoa sosiaaliturvaetuuksista ja tukimuodoista, joita tarvitaan elämäntilanteen muuttuessa sairauden tai vammautumisen myötä. 

Kevään aikana on lisäksi avattu oirenavigaattoreita, joiden tehtävänä on henkilön antamien vastauksien perusteella neuvoa, kannattaako hakeutua lääkärin vastaanotolle.  Ihotautitalossa apua tarjoaa Aknen oirenavigaattori, Verisuonitalossa Suonikohjujen oirenavigaattori ja Lastentalossa Lasten oirenavigaattori ja chat. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.

Potilaille on kehitteillä  uusia digitaalisia hoitopolkuja, joihin pääsee lääkärin lähetteellä. Digitaalisen hoidon tueksi voidaan ottaa käyttöön myös etävastaanotto. Se on verkossa tapahtuva vastaanotto, jossa ammattilainen ja potilas kohtaavat videoyhteydellä.

Potilaille tarkoitettuihin digitaalisiin hoitopolkuihin vaaditaan lääkärin lähete tai hoitosuhde erikoissairaanhoitoon. Omahoito-ohjelmista osa tulee olemaan kaikille avoimia, osa on suunnattu vain hoidossa oleville potilaille.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen, toimenpiteeseen valmistautumiseen ja siitä toipumiseen sekä tukemaan elämää pitkäaikaisen sairauden kanssa. Palvelut täydentävät ja tarjoavat vaihtoehtoja perinteiseen sairaalahoitoon.

Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihankkeessa, Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö. 

Lisätiedot: 

Terveyskylä: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi

Virtuaalisairaala 2.0 -hanke: www.virtuaalisairaala2.fi,  facebook.com/virtuaalisairaala2.0, Twitter @vsairaala

24.4.2018

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram