Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Uusi pysäköintitalo lupaa helpotusta OYS:n parkkipulmiin keväällä


Uusi pysäköintitalo lupaa helpotusta OYS:n parkkipulmiin keväällä

Tietyöt ja uudisrakentaminen vaikeuttavat sairaala-alueella liikkumista myös ensi vuoden aikana. Sairaalan vanhan rampin purkaminen, uuden kadun rakentaminen sairaalan eteläpuolelle ja OYS 2030 -uudistamisohjelman eri osahankkeet näkyvät sairaala-alueella liikennemuutoksia ja lisääntyvänä työmaaliikenteenä.

 

OYS:n lounaispuolelle valmistuu ensi kevään aikana uusi, yli 800-paikkainen pysäköintitalo, joka lupaa helpotusta sairaala alueen parkkipaikkaongelmiin. Pysäköintilaitos Rauhaparkki saadaan käyttöön huhti-toukokuun aikana. ”Rakennustyöt etenevät useiden urakoitsijoiden toimesta ja rakennuksesta lähes 60 % on valmiina,” hankkeen projektipäällikkö Elina Timisjärvi kertoo työmaan tilanteesta.

Alkuvaiheessa Rauhaparkkiin ajetaan yhden pääsisäänkäynnin kautta Professorintieltä, Oulun rauhanyhdistyksen pihan läpi. Tätä ennakoiden rauhanyhdistyksen piha-alueella tehdään muutostöitä loppuvuodesta alkaen noin kuukauden ajan. Pysäköintitalon toinen sisäänkäynti otetaan käyttöön Oulun kaupungin rakennuttaman Kiviharjuntien jatkeen valmistuttua.

Ennen Rauhaparkin valmistumista potilaat ja vierailijat voivat pysäköidä autonsa Oulun yliopistollisen sairaalan edessä oleville pysäköintipaikoille. Asiakaspaikoitusta on myös Medipoliksen edessä, Avohoitotalon P-talossa sekä Kontinkankaan P-talossa ja Rehaparkissa. Lisätietoa pysäköinnistä ja pysäköintipaikkojen tarkemmat sijainnit löytyvät OYS:n verkkosivuilta osoitteesta ppshp.fi/pysakointi.

Sairaalan eteläpuolelle rakennetaan uusi katu

Sairaala-alueen toimintaan vaikuttavat ensi vuoden aikana myös sairaalan eteläpuolelle rakennettavan uuden katuyhteyden, Kiviharjuntien jatkeen katutyöt. Katu tulee kulkemaan Avohoitotalon ja Medipoliksen edestä kohti uutta pysäköintitaloa Rauhaparkkia, ja kaartaa siitä Plaanaojan vartta kohti Kastellin monitoimitaloa. Oulun kaupungin hanke käynnistyy Kastellin monitoimitalon päästä vuodenvaihteen jälkeen, ja Avohoitotalon ja Medipoliksen edustalle työt etenevät suunnitelmien mukaan kesä-heinäkuun tienoilla.

Kevät tuo mukanaan muutoksia myös sairaalan keskuskadun puolelle, kun rampin purkutyöt käynnistyvät. Purkaminen tapahtuu vaiheittain, ja sen aikataulusta, vaikutuksista liikennejärjestelyihin ja keskuskadun parkkipaikkatilanteeseen tiedotetaan tarkemmin hankkeen edetessä.


13.12.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram