Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Ajankohtaista > Riitta Sammalkangas vuoden mielenterveystyöntekijä


Riitta Sammalkangas vuoden mielenterveystyöntekijä

​Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto on valinnut Vuoden mielenterveystyöntekijäksi ylivieskalaisen Riitta Sammalkankaan. Tunnustuksen saajaa kuvataan sisukkaaksi ja sinnikkääksi jatkuvasta oppimisesta kiinnostuneeksi ammattilaiseksi. 

Riitta Sammalkankaalla on takanaan pitkä työura muun muassa pari vuotta sitten lakkautetussa Ylivieskan Visalan sairaalassa. Sieltä hän siirtyi työskentelemään Oulaisiin, Oulaskankaan sairaalan psykiatriselle osastolle. 

Hän on kouluttautunut alkujaan mielenterveyshoitajaksi. Seuraavaksi hän hankki seksuaalineuvojan pätevyyden. Tuoreimpana hänellä on todistus seksuaaliterapeutin opintojen suorittamisesta. Hän on käynyt lisäksi läpi tunnekeskeisen pariterapian perusteet ja parhaillaan hän opiskelee työnsä ohessa parisuhteen psykoanalyyttistä ymmärtämistä ja hoitoa.  

Ihmisen mieli on kiinnostanut Sammalkangasta aina. "Seksuaalisuuden alueella ilmenevät monipolviset häpeäongelmat innostivat minut ensimmäisiin jatko- opintoihini."

Ammattiavun tarpeellisuuden Riitta kertoo havainneensa erityisesti niiden ihmisten parissa, jotka ovat tulleet hyväksikäytetyiksi tai joutuneet muun seksuaalisen väkivallan kohteiksi.  "Tähän liittyy myös kiinnostukseni selvittää trauman vaikutukset ihmismielelle."  

Työyhteisössään Sammalkangas on myös uranuurtaja. Tällä hetkellä tekee nimittäin polikliinista vastaanottotyötä Oulaskankaan sairaalan psykiatrisen osaston yhteydessä. Riitan "klinikka" on osoittanut nopeasti tarpeellisuuteensa.

29.3.2019

Jaa Facebookissa Twiittaa LinkedIn Instagram