Etusivu > Palvelut > Psykiatria > Osasto 77


Osasto 77

Osasto 77 on suljettu 12-paikkainen nuorisopsykiatrinen yksikkö. Osastolla toteutetaan tutkimusta, arviointia ja kuntoutuksen suunnittelua sekä osastohoitoa vaativaa psykiatrista erikoissairaanhoitoa.

Osastolla hoidetaan nuoria, joilla on vaikeuksia nuoruusiän kasvussa ja kehityksessä sekä koulunkäynnissä psyykkisen oireilun kuten ahdistuneisuuden, masennuksen, pelkojen, itsetuhoisuuden, psykoottisuuden ja syömishäiriöiden takia. Osastolle tulo tapahtuu lääkärin lähetteellä. Osastohoitoa toteutetaan vapaaehtoisena tai psyykkisestä voinnista johtuen tahdosta riippumattomana hoitona.

Tutkimus- ja arviointijakso kestää 3-6 viikkoa, jonka aikana tutkitaan nuoren psyykkinen tilanne ja toimintakyky. Tutkimus- ja arviointijakson perusteella tehdään nuorisopsykiatrinen arvio ja annetaan hoitosuositus jatkohoitoa varten. Tutkimusjakson jälkeen nuori siirtyy avohoitoon tai jatkaa tarpeen mukaan osastohoitoa. Hoito voi myös jatkua polikliinisesti siirtymävaiheen ajan, kunnes jatkohoito alkaa muualla.

Osasto vastaa osaltaan Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien nuorten tahdosta riippumattomista hoidoista.

Osaston tutkimus- ja hoito perustuvat hoitosuunnitelmaan, jonka nuori tekee yhdessä omahoitajan ja lääkärin kanssa.

Osaston työmuotoja  ovat

  • omahoitajakeskustelut
  • lääkäritapaamiset
  • erityistyöntekijöiden tutkimukset ja hoidot
  • luovat ja toiminnalliset ryhmät
  • yhteistyö perheiden ja muiden hoitavien tahojen kanssa
  • sairaalakoulu
  • yhteisöllisyys: toiminta muiden nuorten ja aikuisten kanssa, yhteiset tapahtumat

Yhteystiedot

Osasto 77 sijaitsee Psykiatrian tulosalueella PS3-sairaalarakennuksessa.

Puhelin: 08 315 6842

Käyntiosoite:
PS3-rakennus
Osasto 77
Peltolantie 21
90230 OULU

Postiosoite:
Psykiatrian tulosalue
Osasto 77
PL 26
90029 OYS