Etusivu > Tutkimus ja opetus > Opetustoiminta > Lääketieteen opetus > Ulkomaalaisten lääkärien harjoittelu


Ulkomaalaisten lääkärien harjoittelu

Mikäli olet suorittanut lääkärin tutkintosi ulkomailla ja tavoitteenasi on työllistyä lääkärinä Suomessa, tutustuthan huolella Valviran ohjeisiin ammatinharjoittamisoikeuden saamisesta Suomessa ennen yhteydenottoa sairaanhoitopiiriin. Ohjeet ja käytänteet ovat erilaiset riippuen siitä, missä olet tutkintosi hankkinut.

 

Suomessa koulutetut:
https://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet/hakemusohjeet/suomessa_koulutetut

EU/ETA-valtioissa koulutetut:
https://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet/hakemusohjeet/eu_eta-valtioissa_koulutetut

EU/ETA-valtioiden ulkopuolella koulutetut: https://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet/hakemusohjeet/eu_eta_valtioiden_ulkopuolella_koulutetut

 

Itsenäiseen ammatinharjoittamiseen vaaditaan Suomessa suoritettua lääkäriharjoittelua, jota suorittamaan voit hakea myös Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaaloihin. PPSHP:n toimipisteissä annetaan erikoissairaanhoitoa, joten otathan selvää myös perusterveydenhuollon harjoittelumahdollisuuksista. Harjoitteluun pääsemisen edellytyksenä pidetään riittävää kielitaitoa. Valvira vaatii yleisen kielitutkinnon tasoa 3 kaikilta osa-alueilta ja hyvänä ohjenuorana harjoitteluun hakeutumisessa on vähintään tämä kielitaitotaso. YKI 3 kielitaitotaso ei kuitenkaan takaa automaattisesti harjoittelupaikkaa, vaan erikoisalat tekevät päätöksen harjoitteluun hyväksymisestä itsenäisesti. Harjoittelupaikkoja on myös rajatusti, joten aina paikkaa ei ole mahdollista järjestää.

 

PPSHP:ssä yhteydenotot on keskitetty kansainvälisten asioiden suunnittelijalle Elisa Mejíasille (elisa.mejias@ppshp.fi). Lähetä siis sähköpostia Elisalle, sisältäen vähintään CV:n ja Valviran todistuksen tutkinnon oikeellisuudesta sekä todistuksen kielitaidosta.