Kiva kun tuut osastolle

​​​​​​​Olet tulossa vanhempiesi kanssa lastenneurologian vuodeosastolle. Osastolla hoidetaan 0 – 18-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla epäillään tai on jo todettu jokin neurologinen sairaus. Osastolla on paljon muita nuoria ja lapsia, joiden kanssa voit vaikkapa pelata tai katsella elokuvia. Voit saada osastolla oloaikana uusia ystäviä.

Käy ensin vanhempiesi kanssa ilmoittautumassa sihteerin kansliassa. Oma hoitajasi pyytää teidät pian sen jälkeen vastaanottohuoneeseen tulohaastattelua varten. Hoitaja mittaa painosi, pituutesi ja verenpaineesi. Tätä ei tarvitse ollenkaan jännittää, tulohaastattelussa vain selvitetään tilannettasi, jotta sinua osataan hoitaa oikealla tavalla. Hoitaja esittelee sinulle osaston, jotta löydät kaikki tärkeät paikat. Hoitaja kertoo sinulle aina mitä jatkossa tapahtuu. Hoitajat ovat osastolla sinua varten ja heiltä saa aina kysyä, jos jokin asia askarruttaa mieltä.

Osastolla voit olla omissa vaatteissasi. Tarvittaessa saat myös lainata osastolla olevia vaatteita. Voit ottaa osastolle mukaasi omat yövaatteet.

On toivottavaa, että vanhempasi osallistuvat hoitoosi sairaalassaoloajan. Lääkärien kierroilla vanhempiesi läsnäolo on välttämätöntä. Osastolla saa vierailla vapaasti päivällä ja illalla, mutta toivomme vierailijoiden poistuvan klo 21.00 mennessä, jotta osaston muutkin lapset ja nuoret saavat rauhassa asettua nukkumaan. Toinen vanhemmista voi halutessaan yöpyä kanssasi osaston paikkatilanteesta riippuen. Ystäväsi saavat käydä sinua tapaamassa. Ilmoitathan heidän tulostaan kuitenkin hoitajille.

Sinulle ja muille osaston nuorille/lapsille on varattu oma tila, jossa on tietokone Internet yhteyksin. Osastolla on pelejä tietokoneelle ja pelikonsoliin. Voit myös katsella lasten ja nuorten elokuvia. Osastolla on kannettava tietokone, jota voit halutessasi lainata tai saat tuoda mukanasi oman tietokoneen. Kaikki arvokas kannattaa säilyttää lukitussa kaapissa, joka on omassa huoneessasi. Huoneet ovat pääasiassa yhden hengen huoneita, mutta osaston ollessa täynnä saatat saada huonekaverin.

Osastolla on leikkihuone, jossa on leluja ja pelejä myös nuorille. Osastolla on lehtiä ja sarjakuvia ajankuluksi. Voit myös ottaa omaa lukemista mukaan. Tutkimusohjelman ja sään salliessa voit ulkoilla vanhempiesi kanssa sairaalan ympäristössä. Hoitohenkilökunnan tulee olla tietoinen, jos lähdette ulkoilemaan.

Osastolla on sinulle ja muille nuorille/lapsille yhteinen ruokailuhuone, jossa saatte yhdessä nauttia ruoasta. Keittiö tarjoaa aamupalan, lounaan ja päivällisen. Välipalan ja iltapalan voit tehdä itse tai yhdessä hoitajan kanssa. Saat tuoda osastolle omia eväitä, joita voit nimellä varustettuna säilyttää ruokasalin jääkaapissa. Huoneessasi olevassa kaapissa voit säilyttää henkilökohtaisia tavaroitasi.

OYS:ssa on ilmainen WLAN-verkko. Voit tuoda mukanasi oman kannettavan tietokoneen tai tabletin. Osastolla on muutamia radioita ja cd-soittimia, joita voit lainata.

Huolehdithan, että matkapuhelimesi on suljettuna kaikissa vastaanottotilanteissa.