Etusivu > Palvelut > Lapset ja nuoret > Lastenkirurgia > OYSin huuli- ja suulakihalkion hoito > Lähetekäytäntö ja hoitoon hakeutuminen


Lähetekäytäntö ja hoitoon hakeutuminen

​Alle 6-vuotiaiden huuli- ja suulakihalkiopotilaiden lähetteet osoitetaan lasten kirurgian poliklinikalle osoitteeseen: Oulun yliopistollinen sairaala, PL 23, 90029 OYS

Yli 6-vuotiaiden huuli- ja suulakihalkiopotilaiden lähetteet osoitetaan hammas- ja suusairauksien klinikkaan osoitteeseen: Oulun yliopistollinen sairaala, PL 21, 90029 OYS. Lähetteet ohjautuvat halkiotyöryhmään ajanantoa varten.

Synnytyssairaalan henkilökunta on yhteydessä halkiohoitajaan, joka soittaa syntyneen vauvan vanhemmille hoitosuunnitelman käynnistämiseksi.

  • Halkihoitajan puhelin: 050 5794432

OYSin henkilökunta on suoraan yhteydessä halkiohoitajaan, jolloin hän voi soittaa syntyneen vauvan vanhemmille mahdollisimman pikaisesti hoitosuunnitelman käynnistämiseksi.

Muualla kuin OYSissa syntyneiden huuli- ja suulakihalkiovauvojen ensikäynti OYS:ssa toteutuu perheen toiveiden ja tarpeiden mukaisena ajankohtana, tarvittaessa pikaisestikin lapsen synnyttyä. Halkiohoitaja on yhteydessä vastasyntyneen huuli- ja suulakihalkiolapsen vanhempiin  lähetteen saavuttua.

PPSHP:n alueelle muualta muuttaneet huuli- ja suulakihalkiopotilaat voivat halutessaan siirtyä OYSin halkiotyöryhmän hoitoon ja seurantaan esim. soittamalla halkiohoitajalle eli erillistä lähetettä ei välttämättä vaadita.

Muiden sairaanhoitopiirien alueella asuvat voivat siirtyä halutessaan OYSin halkiotyöryhmän seurantaan ja hoitoon.